COMARCA
- Les Borges Blanques

L’empresa Pro Design Solutions de les Borges guanya el premi Letra Roland

Foto: Equip /PRO

L’empresa Pro Design Solutions de les Borges Blanques ha guanyat el premi Letra Roland en la seua categoria al millor element de comunicació visual pels seus treballs de senyalització i identificació realitzats a l’Estació d’Autobusos de Tarragona. Es tracta d’11 elements visuals en lletres corpòries en diferents escales i acabats que s’ubiquen des del passat mes d’abril estratègicament a l’exterior de l’estació d’autobusos perquè puguin ser vistos des de qualsevol indret. La retolació simplifica el nom de Tarragona amb les lletres TGN –prenent com a exemples BCN o NYC– i mitjançant el joc tipogràfic proposat s’expressa l’essència de la ciutat: T –Romana / G –Moderna / N –Mediterrània.

Amb 12 edicions ja celebrades, els premis Letra Roland són els guardons de referència i amb un major prestigi del sector de la retolació i de la comunicació visual a l’Estat espanyol, i reconeixen la qualitat de la comunicació visual en la seua solució tècnica, disseny i aplicació. Des d’Equip /PRO asseguren que va ser una premissa molt important, durant el desenvolupament del projecte, crear uns rètols corporis que interactuessin amb els ciutadans de Tarragona i amb els usuaris d’aquesta estació, per tal d’aproximar l’Empresa Municipal de Transports al públic en general. “La solució proposada va consistir a crear uns corporis de gran format, on els nens hi juguessin pujant sobre les lletres, on els vianants paressin a fer-s’hi fotos amb una rialla a la boca... creant, d’aquesta forma, una nova icona per a la ciutat i un nou punt de trobada per a tots els tarragonins”.

És el segon premi aconseguit i el primer que guanyen en l’àmbit de l’Estat espanyol. Equip /PRO, va rebre l’any passat el Premi Joves Emprenedors 2010, que organitza el Consell Comarcal de les Garrigues.