COMARCA
- Les Borges Blanques

L'augment del rebut de l'aigua en prop d'un 15% genera polèmica a les Borges

L’Ajuntament de les Borges celebra avui dimecres un ple extraordinari on s’hauran d’aprovar les noves ordenances fiscals per al proper any, que ja han estat presentades als equips de l’oposició (ERC, PSC i CUP). Així, l'equip de govern té previst aprovar aquesta nit un augment del rebut de l'aigua en gairebé un 15%. Una mesura que ha generat certa polèmica entre els grups de l'oposició en considerar-la una xifra "desorbitada".

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de les Borges Blanques ha mostrat el seu rebuig en un comunicat on també fa una crida a la ciutadania borgenca per a que assisteixen al ple extraordinari – el 2 de novembre a les 21.00 hores a la sala de plens de l’ajuntament- com a mesura de pressió per evitar la mesura.

La CUP denuncia un suposat tracte de favor encobert entre l'Ajuntament i l'empresa subministradora, Sorea, qui, segons assegura “a canvi de finançar unes obres de rehabilitació del dipòsit municipal, obliga al consistori de Borges a efectuar una pujada del rebut de l'aigua en una xifra al nostre parer desorbitada, així com a la substitució de tots els comptadors d'aigua a la població, als que repercutirà el cost d'aquest canvi en el rebut de l’aigua”.

Altres impostos

L’actual equip de govern té previst augmentar les taxes municipals del 2012 entre un 2 i un 2,5%, un punt per sota de l’IPC previst per a finals d’any, que està fixat en el 3,5%. La modificació de les ordenances fiscals ha comportat també reduccions en alguns conceptes com la contribució urbana, IBI, que passa del 0,630% al 0,608%. Pel que fa a la rústica es manté en el 0.580%. L’impost de vehicles passarà del 1,85% al l’1’90%, també per sota de l’IPC com la resta de les taxes municipals.