COMARCA

Els comensals de la Mostra Gastronòmica de les Garrigues podran fer visites guiades pels pobles participants

Foto: Diputació de Lleida

Per dissetè any consecutiu, el Consell Comarcal de les Garrigues organitza la Mostra Gastronòmica de les Garrigues per tal de promoure i donar a conèixer la cuina de la nostra terra, que es caracteritza pel sabor de l’oli d’oliva verge extra.

La sala de premsa de la Diputació de Lleida ha acollit aquest dijous la presentació d’aquest certamen, que se celebrarà entre el 5 de novembre i el 18 de desembre a vuit restaurants de la comarca. L’oli torna a ser el producte estrella però es promocionarà en alguns dels menús el vi de la comarca, un producte cada cop més reconegut. Com a novetat, enguany, els comensals de la mostra podran fer també visites gratuïtes durant al patrimoni de la comarca, a algunes cooperatives d’oli i alguns cellers.

El diputat de CiU, Antoni Villas ha destacat en el seu parlament que la mostra ha volgut donar rellevància, d’una part a la gent que degusti els menús i faci les visites guiades pels pobles que participen a la mostra, d’altra banda els productes de la terra com l’oli i el vi, i en tercer lloc, la coneixença del territori.

A la roda de premsa també hi han intervingut el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Juli Muro; la representant dels restaurants que participen en la mostra, Carme Mora, del restaurant ‘Els fogons de la Carme’, de Cervià de les Garrigues, i la tècnica en Turisme del Consell Comarcal de les Garrigues, Ester Rué.

Els restaurants que participen en aquesta edició són: El Carro Blanc (les Borges Blanques), Erigard (les Borges Blanques), Hostal Benet (les Borges Blanques), Masia les Garrigues (les Borges Blanques), Masia Salat (les Borges Blanques), els Fogons de la Carme (Cervià de les Garrigues), la Garbinada (Granyena de les Garrigues) i la Manreana (Juneda). Les dates en les que es podran degustar els menús són 5, 6, 12, 13, 19, 20, 26 i 27 de novembre, i 3, 4, 6, 8, 10, 11, 17 i 18 de desembre.

Un any més, es mantindrà el sorteig, entre tots els participants a la Mostra de lots de productes de la comarca. Concretament, se sortejarà un lot entre els comensals de cada restaurant. Aquests lots estan formats per dues botelles d’oli de ¾ de litre amb denominació d’origen protegida de les Garrigues, una botella de vi de la DO Costers del Segre subzona Garrigues, un pot d’olives arbequines, un pot de paté d’oliva arbequina, un pot d’ametlles salades, un pot de músic torrat, un pot de melmelada i un pot de mel.