COMARCA
- Les Borges Blanques

Baixen el 19% els delictes contra la propietat a les Borges Blanques

Foto: Ajuntament

La Policia Local de les Borges Blanques i els Mossos d'Esquadra han detectat una disminució dels delictes comesos a la ciutat entre el juliol i l’octubre del 2011, respecte del mateix període de l’any anterior. Aquesta és la principal dada extreta de la reunió que van mantenir ahir l’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, amb responsables de la comissaria dels Mossos d’Esquadra.

En concret, baixen en un 19% dels delictes contra la propietat durant aquest mateix període. “Han baixat el robatoris a les cases, i a les granges i cabanes situades a la zona rural. És un bon símptoma de l’excel·lent coordinació dels dispositius policials que hi ha a la ciutat”, explica Mir, qui recorda que  d'aprovar-se la creació d'una Junta Local de Seguretat en la propera sessió plenària  “aquesta tasca serà encara més efectiva”.

Segons l'equip de govern, els patrullatges intensius diürns i nocturns tant a la zona urbana com a la rural, amb la recent recuperació del torn de nit de la Policia Local, ha augmentat la sensació de seguretat i s’ha traduït en una reducció dels delictes contra la propietat en un període que inclou els mesos d’estiu, especialment susceptibles pel que fa a la comissió d’aquesta tipologia de delictes.

En aquest sentit Mir fa un balanç positiu de la reunió. "Cal actuar amb rapidesa i eficiència contra aquest tipus de delictes. El nostre objectiu és augmentar la seguretat ciutadana i, treballem per aconseguir-ho”.