ECONOMIA

Les pluges agreugen l'escassa collita d'olives

Olives caigudes a terra a causa de les pluges a les Garrigues. Foto: Unió de Pagesos

Unió de Pagesos adverteix que les últimes pluges caigudes a gran part de Catalunya la última setmana han agreujat encara més l’escassa collita d’olives prevista per aquesta campanya, ja que com a conseqüència dels aiguats, han caigut moltes olives a terra. Les pluges beneficiaran el conreu de cara a la collita de l’any vinent, però pel que fa a aquesta campanya han provocat que en moltes plantacions no valgui la pena collir les poques olives que queden als arbres, ja que la majoria de la producció ha caigut a terra.

El sindicat ha demanat als caps de les oficines comarcals i a la Direcció General de Desenvolupament Rural del departament d’Agricultura que recorrin el territori per tal de realitzar la valoració dels danys que han patit les oleïcultors catalans com a conseqüència de la sequera i els últims aiguats. Unió de Pagesos calcula que les pèrdues del sector afectaran a més del 70% de la producció i seran superiors als 27 milions d’euros.

En aquest sentit, el sindicat celebra que el conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, s’hagi compromès amb Unió de Pagesos en el marc de la Taula de Concertació Agrària del passat dia 4 a articular algun tipus d’ajut directe per aquells productors afectats de manera més greu per la sequera, amb l’objectiu que cap pagès professional hagi d’abandonar la seva activitat.