COMARCA
- Les Borges Blanques

Les Borges lluita contra l’obesitat infantil

L'acord s'ha signat a l'Ajuntament. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha posat en marxa aquest curs escolar, conjuntament amb el Departament de Salut, el programa Nereu, un projecte que té com a finalitat promocionar l’hàbit de l’exercici físic i l’alimentació equilibrada entre nens i nenes obesos, amb sobrepès o sedentaris, d’entre 8 i 14 anys. De moment, hi prenen part una dotzena de nens i nenes de les Borges Blanques que ho fan amb l’orientació del seu pediatra.

La regidora d’Acció Social i Salut, Pilar Chimenos, impulsa aquest programa que “vol afavorir la pràctica de l’esport entre els infants amb sobreprès, a través de la prescripció d’exercicis supervisats i amb l’assessorament continuat d’especialistes”. L’objectiu és “modificar i millorar els seus hàbits en la pràctica d’exercicis físics i en la seva alimentació”.

El funcionament del programa inclou també xerrades dirigides als pares per conscienciar a les famílies de la importància de l’exercici, l’alimentació i els hàbits saludables. El projecte compta amb la participació de llicenciats en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, professors d'INEFC, infermeres i tècnics del departament de Salut, i és una eina de salut disponible a través del CAP de les Borges Blanques.

Els nens que participen al programa Nereu fan activitats físiques tres dies a la setmana, i els pares i mares reben assessorament en hàbits d’exercici físic i alimentació saludable, una o dues vegades cada quinze dies.