CULTURA
- Juneda

El Joan Duch marxa fins a Lluçà

A la imatge, els guanyadors i patrocinadors. Foto: Marta Cornudella

Més de 150 persones van assistir a la Festa literària de lliurament del Premi Joan Duch per a joves escriptors que es va celebrar el  diumenge 27 de novembre al Teatre Municipal Foment de Juneda. El poeta bergadà Vicenç Ambrós, amb el recull Asimetria, va recollir el primer premi d’aquesta tretzena edició, dotat amb 1.500 euros. Com ja és tradició, el volum guanyador será publicat per l’editorial Fonoll en la seua col·lecció de poesía Joan Duch als voltants de Sant Jordi. Va obtenir el segon premi el mallorquí Joan Ramon Mateu, amb el poemari Corpuscle, guardó concedit per la Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs i el Casal d’Avis (750 euros) i va rebre el tercer premi Bruna Generoso de Sant Hipòlit de Voltregà, amb el recull Compte enrere fins demà, premi atorgat per la família Duch (300 euros).

El jurat estava format per Jordi Pàmias, Rosa Fabregat, Jordi Quer, Meritxell Cucurella-Jorba, Miquel Gibert, Pere Bellmunt i Joan Cornudella.

En el marc de diverses commemoracions d’escriptors catalans, Jaume Calatayud i Vicente Monera van oferir un esplèndid recital poeticomusical, en què, a més de contextualitzar l’època de cada escriptor, van recitar i cantar poemes de Joan Maragall, Josep Maria de Sagarra i Pere Quart. En el mateix acte també es van concedir els onzens premis escolars d’iniciació a la poesia per als alumnes de 3r, 4t, 5è i 6è de primària del Col·legi Manuel Ortiz de Juneda.

Abans de començar la part musical, es va recordar Montserrat Josa, junedenca, mestra i artista gravadora qui, dissortadament, va morir el passat diumenge 20 de novembre quan encara tenia projectes artístics al seu pensament.