COMARCA

El Consell edita 8.000 exemplars de la nova revista turística de la comarca

En un termini de 10 a 12 anys, la comarca ha de convertir-se en un lloc d’estada i de lleure i no només un lloc on comprar oli i marxar. El Consell Comarcal encara aquest repte amb l’edició d’una nova revista turística, amb un disseny nou i amb informació general sobre la comarca i cadascun dels 24 pobles de la comarca administrativa. S’han editat 8.000 exemplars en català i es distribuirà a totes les oficines de turisme de Catalunya i a tots els establiments turístics de la comarca.

En la seua intervenció, el president del Consell Comarcal, Juli Muro, va ressaltar el gran capital humà, el patrimoni cultural, el patrimoni gastronòmic, el territori i el paisatge de les Garrigues.

L’acte de presentació, que va tenir lloc el passat 2 de desembre al Parc Temàtic de l’Oli, va comptar amb la presència del director general de Desenvolupament Rural de la Generalitat, Jordi Sala, qui també va voler deixar palès el potencial que té la comarca i alhora va felicitar al Consell per aquesta iniciativa. ”Amb aquesta revista es demostra que en comarques agràries com Les Garrigues, no només es treballa la terra, sinó que també es cuida el paisatge, el territori, potencia el turisme de qualitat”, va dir.

Balanç Mostra Gastronòmica

D’altra banda, el Consell ha fet balanç de la primera meitat de XVIIa Mostra Gastronòmica de les Garrigues. Tal com va explicar la tècnica de turisme del Consell, Ester Rué, “de moment ja han estat més 400 els menús degustats als restaurants participants, xifra que podem considerar tot un èxit sobretot si tenim en compte que els primers caps de setmana sempre hi ha menys participació, perquè la gent acostuma a aprofitar per comprar oli”. Així mateix va indicar Rué que “aquests darrers caps de setmana també s’ha notat que la gent ja troba oli nou a les cooperatives i l’afluència ha estat més gran”.