COMARCA
- La Floresta

Un nen de la Floresta, l’Èric, protagonista d’un dinar solidari

L'Èric, a la dreta, amb el seu germà Àlex a Portaventura. Foto: I.U.

L’Èric Uroz és un nen de cinc anys de la Floresta que pateix una d’aquelles malalties denominades rares, la síndrome de Dravet. Es tracta d’una malaltia que es manifesta amb greus crisis epilèptiques que poden allargar-se fins a dues hores i que, en ocasions, poden causar la mort de la persona que la pateix. Com a malaltia estranya que és, els científics encara continuen investigant per conèixer els seus efectes i minimitzar-los, a causa del gran desconeixement que existeix al respecte.

És per aquest motiu que la Floresta serà l’escenari d’un dinar solidari el proper 10 de desembre on tots els fons que es recullin es destinaran a la investigació que duu a terme la Fundació de la Síndrome de Dravet. “Esperem l’assistència d’unes 200 persones”, explica l’Ivan, el pare de l’Èric. I és que l’Èric compta amb el suport de molta gent: des dels seus companys de la classe de P5 del parvulari del Col·legi Mare de Déu de Montserrat fins a amics dels seus pares o del seu germà, l’Àlex. Per apuntar-s’hi només cal trucar al mòbil de l’Ivan (660018009) o de la Núria, la mare de l’Èric, (686848414).

“La malaltia fa que l’Èric no sigui autosuficient: pateix retard en l’aprenentatge, té problemes de psicomotricitat i necessita una vetlladora a l’escola”, explica l’Ivan. De fet, el nen pateix el tercer grau de dependència (subgrup 2), que el fa una persona gran dependent.

A més, el dia 16 se celebrarà el Concert de Nadal, en què també es podran aportar ajudes per a la investigació d’aquesta síndrome. Per difondre aquesta malaltia, les institucions de la comarca s’han implicat, a petició de l’Ivan, per repartir a totes les escoles de les Garrigues embolcalls d’entrepans de la fundació i donar a conèixer així aquesta estranya malaltia.