ECONOMIA

La Mancomunitat puja un 15% la tarifa de l'aigua

La Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues -entitat local que presta el servei d’abastament d’aigua potable en règim d’alta a vint-i-cinc municipis de les comarques de les Garrigues (enteses com la suma de les Garrigues administratives i les històriques). - ha aprovat en assemblea una pujada del 15% en el preu de l’aigua per tal de fer front a l’augment dels costos de bombatge i els tractaments contra els pesticides.

El seu president Jaume Setó va avançar fa un mes que es produiria la pujada ja que el mínim a pagar per litre d’aigua consumit no arriba als 0,60 euros, motiu pel qual era necessari adequar els ingressos a les despeses de les entitats. Ara el preu mitjà màxim passarà de 0,60 per metre consumit a 0,79, a falta de rebre el vistiplau de la comissió de preus de la Generalitat. Segons Setó, en declaracions al Diari Segre, els ajuntaments repercutiran la pujada en el rebut, que a més pujarà un altre 10% per l’augment del cànon de l’aigua de la Generalitat, aplicable a tot Catalunya.

Finalment, Setó va indicar que l’entitat ha plantejat la possibilitat al consell de les Garrigues que municipis com són les Borges Blanques, Castelldans, Arbeca i Puiggròs que capten l’aigua directament del canal d’Urgell puguin unir-se a l’entitat i millorar la qualitat de l’aigua.

L'actualització de la tarifa afectarà els veïns de les 25 localitats de les Garrigues de la Mancomunitat: Llardecans, Maials, Torrebesses, Alcanó, Aspa, Sarroca, Bovera, la Granadella, Bellaguarda, Juncosa, el Soleràs, Granyena, els Torms, l'Albagés, Cervià, l'Albi, el Vilosell, la Pobla de Cérvoles, Vinaixa, Tarrés, els Omellons, l'Espluga Calba, Fulleda, el Cogul i la Floresta. La Mancomunitat capta l’aigua des del pantà d’Utxesa.