COMARCA

Endesa inverteix més de 43.000 euros en la millora del servei a set municipis de la comarca

Endesa ha finalitzat recentment les operacions de manteniment i millora d’un centre de transformació situat entre els nuclis de Juncosa i els Torms. Aquesta reforma ha inclòs la instal·lació de nous telecomandaments i ha comportat una inversió, aportada íntegrament per la companyia, de més de 43.000 euros, que serveix per a millorar el subministrament elèctric a més de 3.500 clients.

El telecomandament consisteix a instal·lar a les línies elèctriques els mòduls electrònics necessaris i un sistema de comunicacions per a poder accionar els interruptors dels centres de transformació a distància, mitjançant un mòdem. Aquest sistema permet una millor eficiència en l’operativa de maniobres, ja que evita la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències per a dur a terme les corresponents maniobres manuals. Així, s’estalvia temps en la localització d’avaries, amb la consegüent reducció del temps d’interrupció del subministrament als clients.

Tot i situar-se físicament a les Garrigues, aquestes instal·lacions donen subministrament també a tres municipis del Segrià (Artesa de Lleida, Lleida i Puigverd de Lleida). La resta de poblacions es mantenen dins la mateixa comarca on es situen els dispositius i són: Castelldans, el Soleràs, els Torms, Granyena de les Garrigues, Juncosa i l’Albagés.

Les actuacions formen part del pla de la companyia per a la reforma i millora tecnològica de les infraestructures elèctriques de la demarcació de Lleida.