COMARCA
- Les Borges Blanques

El parvulari de “Els Frares” serà un any més l’escenari del pessebre vivent

Foto de l'edició anterior

L’AMPA i el grup de professors del Col·legi Mare de Déu de Montserrat de les Borges Blanques (“Els Frares”) organitzen el 18 de desembre el tradicional pessebre vivent, que enguany arriba a la seua XIX edició i espera uns 1.300 visitants.

Com sempre, el marc és el pati del parvulari des de les 18.00 fins a les 20.00 hores. Són 19 escenes que tenen com a protagonistes més d’una vintena d’alumnes de P-5, uns quaranta de segon d’ESO i els quaranta alumnes de 4t d’ESO, aquests últims s’encarreguen, per torns, de la taverna per tal de recollir fons per al seu viatge de fi de curs.

Per poder dur a terme el pessebre han treballat en els decorats i en els vestits més d’un centenar de pares i mares. L’entrada al recinte és talment una vila emmurallada i juntament amb el paller obren el recorregut, al qual segueix l’anunciació de Maria, el pou, el naixement, l’anunciació als pastors, el mercat i el patge dels Reis, que recull les cartes dels nens i nenes. El recorregut porta els visitants per diferents escenes, algunes de les quals recuperen oficis antics, com el cisteller, el terrissaire o l’escrivà, i altres actuals, com el sabater i el picapedrer.

A més, els més petits, de la llar d’infants, han elaborat una manualitat per col·laborar amb La Marató de TV3 i serveix per recaptar fons per a aquest fi.

Atès que el dia del pessebre coincideix amb La Marató, quan acabi l’esdeveniment, des del mateix recinte, la regidora de Benestar Social de l’ajuntament, Pili Chimenos, i la directora del col·legi, Hortènsia Mònico, contactaran en directe amb el programa especial de TV3 per donar la xifra total de diners recaptats entre totes les activitats realitzades a les Borges en benefici de La Marató.