COMARCA
- Les Borges Blanques

El servei d’atenció domiciliària seguirà sent gratuït, segons l’ajuntament de les Borges Blanques, però la CUP hi veu clarobscurs

L’Ajuntament de les Borges Blanques està modificant el servei d’atenció domiciliària que fins ara es prestava a les Borges a través de personal contractat pel consistori. “L’actual model era inviable i no tenia cobertura legal”, explica la regidora d’Acció Social, Pilar Chimenos. Aquesta modificació comportarà rependre el servei (actualment està aturat) a través de la Fundació de Serveis de Suport Residom de Juneda, una mesura que no s’ha assentat bé a tots els partits presents al consistori borgenc. Així, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha mostrat el seu malestar en un comunicat en el qual la formació “rebutja l’externalització del servei, fins ara públic i gratuït, que prestava el consistori i que, de ben segur, a partir d’ara serà de pagament, ja sigui de forma total o parcial”.
No obstant això, Chimenos, en declaracions a aquesta publicació, assegura que “en principi serà gratuït, l’únic que farem és regularitzar-lo, ja que els treballadors feien els trasllats amb els seus vehicles particulars i aquest fet contravé la normativa existent”.
Finalment, la CUP vol denunciar “la manca de sensibilitat social de l’actual equip de govern, a qui considera responsable de castigar notòriament els sectors de la població borgenca amb menys recursos econòmics i els més vulnerables, beneficiant, de retruc, el sector privat”. La nova normativa entrarà en vigor al gener o febrer.