COMARCA

La CUP presenta mocions a les Borges i Alfés en contra de la privatització de l'Arnau de Vilanova i CAPs de Ponent

La Candidatura d’Unitat Popular presentarà en el proper ple ordinari dels ajuntaments de les Borges Blanques i Alfés una moció en contra de la privatització de l'Arnau de Vilanova i CAPs de Ponent, una proposta que el Govern català va fer pública el passat 13 de desembre, seguint el que seria un pla pilot per 2012 que consistiria en traspassar la gestió dels centres esmentats a la direcció d’hospitals i ambulatoris de forma independent de l’Institut Català de la Salut (ICS).

Segons la CUP, tot plegat “respon a una política ultraliberal del govern de la Generalitat que pretén sanejar els comptes públics a base de retallar drets i serveis, i que no ha de contribuir a millorar la situació de crisi econòmica del país”.

Alfés i les Borges Blanques no seran els únics municipis en debatre aquesta moció. Ho faràn també en altres municipis de l’àmbit de Ponent com Lleida, Balaguer o Mollerussa. Així ho va comunicar ahir la Territorial de Ponent de la CUP a la Junta de personal de l’Arnau de Vilanova de Lleida. La trobada es va produir el mateix dia que la CUP ha denunciat davant de la fiscalia a Josep Prat, president de l’ICS, per una “presumpta prevaricació” pels seus càrrecs en empreses públiques i privades.