COMARCA

El Govern planteja eliminar els consells comarcals

La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, ha tret el retolador per tal de traçar el camí d’una reestructuració a fons de les administracions locals. Una “revisió” que comportaria l’eliminació dels consells comarcals i la redefinició del sentit de les diputacions i de les no nates vegueries.
En un article publicat el 16 de gener a La Vanguardia, amb el títol “L’hora dels ens locals”, Ortega no s’ha estat per brocs i ha sentenciat que “cal definir amb rigor el model d’administracions catalanes reduint-lo a la seva dimensió justa i finançant-lo correctament”. Un article que la vicepresidenta firma en format de declaració d’intencions, full de ruta i pla estratègic per a les entitats locals.
D’aquesta manera, Ortega constata la complicada situació financera dels ajuntaments: “He parlat ja amb més de 150 alcaldes. (...) Tots són conscients de la conjuntura econòmica del país i demanen ajut per poder fer front a les despeses corrents del dia a dia”. De fet, segons la vicepresidenta, els consistoris “destinen entre el 25% i el 30% dels seus pressupostos a finançar serveis que no els són propis. Hem anat carregant els nostres ajuntaments de més i més obligacions, convertint-los en la pretesa solució de tots els problemes”.