COMARCA
- Les Borges Blanques

Un miler de nens obren la Fira de l’Oli de les Borges

Prop d’un miler d’escolars obriran avui divendres la XV Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i 49ª Fira de les Garrigues. Participaran en un taller demostració sobre l’elaboració de productes típics de la terra, com ametlles garapinyades, torrades de Santa Teresa, orelletes o bé elaboració de sabó artesanal amb olis reciclats. Així mateix, també tindran l’oportunitat de jugar a tennis taula amb els seus ídols, els jugadors del DKV Borges que estaran presents a la fira.

Aquests mateixos nens i nenes són els que hauran participat en el concurs de dibuix Fira Oli adreçat als alumnes de les diferents escoles de la comarca. “L’objectiu és promocionar el paisatge d’oliveres i l’oli d’oliva de manera que a través dels dibuixos i les visites descobreixin les Garrigues, el seu potencial i els paisatges únics”, explica el President del Patronat de Fira i alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir. Hi participen alumnes del Col·legi Mare de Déu de Montserrat i del Col·legi Joan XXIII de les Borges Blanques, del CEIP Manuel Ortíz de Juneda, a més de la ZER Vall d’Aranyó (Albagés, Castelldans, el Cogul i Aspa), de la ZER Elaia (Bellaguarda, Bovera i la Granadella), de la ZER Garrigues Altes (Juncosa, El Soleràs, i els Torms) i de la ZER Riu Set (Albi, Vinaixa, Cervià, Pobla de Cérvoles).

L’acte inaugural tindrà lloc a les 17.30 hores a cura del conseller del Departament d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí. La fira bat enguany el rècord d’expositors, amb 125, i també espera superar la xifra dels 60.000 visitants que es van rebre durant els tres dies a l’edició anterior. Finalment, la cloenda anirà a càrrec del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé.

Aquesta edició de la fira aposta per la projecció exterior de l’oli així com de la resta de productes agroalimentaris del territori. Podeu consultar el programa clicant aquí.