COMARCA

Signen el finançament per a la construcció de la termosolar de les Borges

Foto: Inforpress

Termosolar Borges ha signat un préstec per un import de 99 milions d’euros durant 19 anys per finançar la futura termosolar, ubicada al terme de les Borges Blanques, la primera planta mundial que combinarà l’energia termoelèctrica i  la biomassa, promoguda per Abantia i Comsa Emte.

L’operació s’ha signat amb un grup d’entitats financeres liderat per CaixaBank juntament amb Banc Sabadell, l’Institut de Crèdit Oficial (ICO), el BBVA, l’Institut Català de Finances (ICF) i Banesto, segons ha comunicat aquest divendres la companyia a través d’un comunicat.

Mentrestant, els treballs de construcció de la planta avancen a bon ritme. En concret, un 50% del camp solar ja està instal·lat. Cal recordar que la planta generarà una potencia elèctrica equivalent al consum mitjà de més de 27.000 llars i suposarà un estalvi de 24.500 tones anuals de diòxid de CO2. Actualment, l’obra genera uns 180 llocs de treball, que es convertiran durant la seua explotació en 30 llocs de treball directes i 50 d’indirectes.