COMARCA
- Les Borges Blanques

Rècord de visitants a la Fira de l'Oli amb 65.000 assistents

Les xifres fetes públiques per Patronat evidencien l’expansió del certamen que ha batut la xifra dels 25.000 visitants en un sol dia, ahir diumenge, mentre que en els tres dies del certamen s’ha arribat als 65.000.
Pel que fa a la venda d’oli, s’han venut 50.000 litres, una quantitat lleugerament inferior a la de l’any passat, quan es va arribar als 55.000 litres, que els productors han atribuït a la crisi econòmica.
La xifra, valorada com a molt positiva pels organitzadors, “sobretot en un any com aquest, complicat per a totes les economies i difícil per al sector”, ha dit el president del Patronat i alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir.
En els discursos de cloenda del certamen el gerent del Patronat i regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de les Borges, Jordi Ribalta, ha avançat que “s’estudia la possibilitat que la propera edició inclogui una dia dedicat exclusivament als professionals vinculats al sector, des dels restauradors fins als compradors d’oli”.
La cloenda s’ha celebrat a la Sala d’actes de la Cooperativa Sant Isidre en un acte encapçalat pel president de la Diputació de Lleida, Joan Reñe.
Mir ha convidat a la Diputació de Lleida ha formar part del Patronat de la Fira de l’Oli. “Sumar esforços i col•laborar per difondre l’oli d’oliva a l’exterior i per donar-lo a conèixer”.