COMARCA
- Les Borges Blanques

Les obres de la ITV, a punt al febrer

Les obres de construcció de la ITV (Inspecció Tècnica de Vehicles) de les Borges Blanques avancen a bon ritme i tot apunta que podrien estar enllestides aquest proper mes de febrer. Així ho ha manifestat en declaracions a SomGarrigues el coordinador de les ITV a Catalunya, Ferran Domènech. No obstant això, és impossible precisar quan podrà entrar en funcionament el servei, atès que l’empresa promotora ATISAE es troba a l’espera de conèixer la decisió del litigi judicial obert per l’adjudicació del servei. Malgrat el litigi, l’empresa va decidir “tirar endavant amb les obres convençuda de trobar una solució i amb tots els permisos i llicències en regla”.

Cal recordar que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va suspendre al maig de l’any passat l’adjudicació de la meitat de les noves estacions d’ITV a Catalunya, entre aquestes, la de Borges. La demanda d’una altra empresa del sector considerava que la Generalitat hauria introduït uns criteris per concedir les ITV un cop les empreses candidates ja havien lliurat la documentació i podria haver influït en la preparació de les ofertes.

La ITV, ubicada en una parcel·la de 4.668,85 m2 al Polígon Industrial Les Verdunes, tindrà capacitat per inspeccionar fins a 20.000 vehicles/any que fins ara es veuen obligats a desplaçar-se a altres municipis com Lleida, Granyanella, Montblanc o Fraga per realitzar aquest tràmit.

Inicialment, les instal·lacions disposaran d’una línia d’inspecció tècnica universal, és a dir, que donarà servei a tot tipus de vehicles: lleugers, pesats, motos o vehicles agrícoles. La zona, però, està preparada per acollir una altra línia, si s’escau. “Ja està fet el fossat per si més endavant, un cop el servei estigui en marxa, considerem oportú obrir una nova línia. Aquesta decisió anirà en funció de la demanda”, ha dit Domènech. “La intenció és oferir un horari d’obertura el més ampli possible i treballar els dissabtes al matí, tot i que aquests són aspectes que encara s’han d’acabar de definir”, ha conclòs.