COMARCA
- Les Borges Blanques

Reunió del Gremi de Forners a les Borges

Foto: Ajuntament

Les Borges Blanques ha acollit, per primera vegada, la reunió de delegats comarcals del Gremi de Forners de la Terres de Lleida. La trobada ha aplegat als 18 delegats de la demarcació de Lleida, a la Farinera Cervós. La reunió és el fruit de la promoció conjunta que l’Ajuntament i el gremi van dur a terme en el marc de la XV Fira de l’Oli i 49ª Fira de les Garrigues.

El certamen va convocar en un sol estand als elaboradors de pa de ronyó, que en només tres dies van vendre 2.000 unitats de pa. “Això vol dir que 2.000 persones en van menjar i van provar el producte. És una molt bona xifra”, detalla Manel Llaràs, president del Gremi de Forners de les Terres de Lleida.

Mentrestant, des del consistori es continua treballant per tal d’aconseguir la IGP (Indicació Geogràfica Protegida) del pa de ronyó. Val a recordar que a les Garrigues hi ha cinc forns que elaborin aquest pa: els forns Capell, Roselló i Fusté de les Borges Blanques; el forn de Casa Mariana de Cervià de les Garrigues i el forn de pa de Fulleda.