ECONOMIA
- El Vilosell

El Vilosell concentra el major percentatge d'atur del mes de juliol i Sunyer, el menor

El Vilosell és el poble de la comarca de les Garrigues que ha registrat aquest mes de juliol un major percentatge de persones aturades. En concret, l’11 per cent de les persones en edat de treballar (129 segons el padró continu), no tenen feina. Això es tradueix en 15 persones aturades. L’altra cara de la moneda cal buscar-la al municipi de Sunyer, a les Garrigues Històriques, on només el 0,5 per cent dels habitants en edat laboral no tenen feina, segons dades que facilita la Conselleria de Treball de la Generalitat de Catalunya.
No obstant això, el major nombre de persones aturades el registra -lògicament, pel nombre d’habitants que té- la capital de les Garrigues, les Borges Blanques, amb un total de 326, el 8,1 per cent de la població activa. Els altres dos municipis majors de 2.000 habitants, Juneda i Arbeca concentren respectivament el 5,9 i el 8,3 d’aturats dels seus gruixos de població activa.
En total, les Garrigues acumula 895 persones sense feina, xifra que es tradueix en el 5,8 per cent d’atur respecte a les 15.324 persones en edat de treballar que hi ha a la comarca de les Garrigues (Administratives i Històriques). La xifra és menor si es compara amb l’última onada per municipis que va fer pública el Departament. Llavors, el passat mes de novembre, eren 956 les persones aturades, un 6,2 per cent del total de la població en edat laboral.
A nivell nacional, Catalunya ha registrat un descens de 15.070 persones aturades el mes de juliol, el que representa una baixada del 2’7% respecte el mes anterior. El nombre total de treballadors en atur a Catalunya és de 539.191.