COMARCA
- Les Borges Blanques

Joan Falcó renovat com a jutge de Pau de les Borges

Joan Falcó i Mir a la seva oficina del Centre Cívic. Foto: Ajuntament

L’acord es va adoptar en el darrer ple municipal quan Joan Falcó i Jaume-Joan Viñuales van ser elegits en una votació en la que van participar els representants dels diferents grups municipals (CiU, ERC, PSC i CUP).

Per a l’alcalde de les Borges, Enric Mir, “es tracta d’un reconeixement a la seua capacitat per desenvolupar aquest servei al poble, d’una manera dialogant i positiva, i per la seua implicació i dedicació com a Jutge de Pau sempre al servei dels ciutadans de les Borges”.

L’acord del Ple s’ha tramès al Tribunal Superior de Justícia, que farà els nomenaments, a partir dels quals els dos responsables prendran possessió del càrrec. Joan Falcó Mir porta més de 18 anys com a Jutge de Pau titular de les Borges Blanques, mentre que Jaume-Joan Viñuales Bonastre s’estrena en el càrrec i substitueix a Josep Aixalà i Pifarré.

La durada és de quatre anys. Els jutges de pau són el primer esglaó de l’aparell judicial en els municipis en els que no hi ha Jutjats de Primera Instància.

A les Borges Blanques desenvolupa la seva tasca cada dia a partir de les 13.00h al Centre Cívic. La majoria de les demandes vénen, segons explica Joan Falcó, per resoldre conflictes veïnals (sorolls, baralles, límits de finques) i en la majoria dels casos, un 80%, es resolen al jutjat de Pau de les Borges. La seva tasca consisteix en conciliar, mediar i prevenir els conflictes, a més de les feines pròpies dels registre civil com són els naixements, defuncions i matrimonis que, a les Borges, desenvolupa a l’Ajuntament.