ECONOMIA
- Les Borges Blanques

Medi Natural amplia el període de caça del conill a les Borges

El Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, a través de l’Àrea del Medi Natural ha autoritzat a l’Ajuntament de les Borges Blanques a ampliar “de forma excepcional”, el període de caça del conill, fins al proper 31 de març.
D’aquesta manera el període de caça de conill, que va acabar el passat dia 5 de febrer, s’allarga gairebé dos mesos.
L’autorització de Medi Natural estableix que, “d’acord amb l’informe dels agents rurals de la comarca” i, afegeix, “com a conseqüència dels danys que s’han observat o que es puguin produir a l’agricultura com a conseqüència de l’abundància d’aquesta espècie cinegètica” s’atorga una “autorització especial per danys”.
La mesura ha estat acollida amb cautela per l’Ajuntament després que diversos pagesos afectats haguessin mostrat el seu malestar pels danys produïts als seus camps.
El redactat de l’autorització possibilita “als caçadors autoritzats pel titular de l’Àrea Privada de Caça, APC,” (la Societat de Caçadors de les Borges) a caçar dins de l’àrea “les Borges Blanques” utilitzant “arma de foc, les fures i, excepcionalment l’ús del gos” i només per a “conills”. El permís defineix que l’Ajuntament haurà de presentar, per escrit a Medi Natural, els resultats de les captures que ara permetrà “caçar l’esmentada espècie de forma diària i dins els sectors de l’APC amb una major densitat de l’espècie”.