COMARCA
- Les Borges Blanques

Prop de 50 persones participen en l’acte informatiu sobre la privatització del sistema sanitari a les Borges

L'acte es va organitzar a la Casa de la Cultura. Foto: CUP

Prop d’un cinquantena de persones han participat aquest dissabte 18 de febrer en l’acte informatiu que la CUP ha organitzat a Les Borges Blanques per tractar la privatització del sistema sanitari català sota el títol L’Arnau de Vilanova i els CAPs de Ponent no estan en venda: aturem la seva mercantilització!

En l’acte hi han intervingut el regidor de la CUP a la població Gerard Cabezuelo i el membre de la Junta de Personal de l'Arnau, Ramon Alonso, que han exposat els plans de la conselleria de salut que encapçala Boi Ruiz de trossejar els CAPs i l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova en petites empreses i iniciant així la seua posterior privatització, que s'apunta des de diversos mitjans de comunicació. Els ponents han fet una defensa de la necessitat de que “usuaris, personal del sector sanitari i societat civil uneixin esforços en preservar les conquestes en matèria de salut i drets socials”.

L'acte forma part d'una campanya de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) en defensa del model sanitari públic que tindrà continuïtat en les properes setmanes en d'altres poblacions de Ponent, amb d’altres xerrades informatives i mocions als plens municipals. En aquest sentit, val a recordar que la CUP va presentar una moció en el darrer ple de l’Ajuntament de les Borges, en defensa d’un sistema sanitari públic i de qualitat, que va ser tombada amb els vots contraris de CiU i IBB.