COMARCA
- Les Borges Blanques

Benestar Social i Família lliura la Medalla Centenària a Maria Pons, de les Borges

El director dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Lleida, Joan Ramon Saura, ha lliurat aquest diumenge, 19 de febrer, la Medalla Centenària del Departament a Maria Pons, de les Borges Blanques. A l’acte hi van assistir diversos familiars i amics de l’homenatjada; així com l’alcalde del municipi, Enric Mir, i representants del Consell Comarcal de les Garrigues.

Maria Pons i Cantons va néixer l’11 de gener de 1912 a Arbeca. De jove, a més de les feines de la llar, va treballar al camp. Des de fa tres anys viu amb el seu fill. També té 2 néts i 3 besnéts.

La Medalla Centenària és una iniciativa del Departament de Benestar Social i Família. Es tracta d’una medalla d’argent gravada amb el nom i l’any de naixement commemorativa del centenari. A aquest reconeixement institucional poden accedir-hi totes les persones residents a Catalunya que compleixin els requisits i realitzin la sol·licitud corresponent.

A principis de gener, el consistori borgenc ja li va retre un homenatge a Maria Pons,en un acte molt emotiu en el que va participar l’alcalde Enric Mir, la regidora d’Acció Social, Pilar Chimenos, i el president del Consell Comarcal de les Garrigues i alhora alcalde de Puiggròs, Juli Muro. L’homenatge es va fer al domicili de l’àvia, a les Borges. Les autoritats li van lliurar una placa commemorativa de l’acte, així com diversos rams de flors.