ECONOMIA
- Les Borges Blanques

L’acte de presentació de l’Assemblea Nacional Catalana reuneix una quarantena de persones a la Casa de la Cultura de les Borges Blanques

Una quarantena de persones van assistir el passat divendres 17 de febrer a l’acte de presentació de l’Assemblea Nacional Catalana per la Independència (Assemblea Territorial de les Garrigues) amb la Fundació Catalunya Estat. La xerrada va esdevenir un col·loqui obert en el qual es van tractar “Les raons econòmiques, polítiques socials d’una Catalunya Estat”. Segons els promotors de la Fundació, “hem d’explicar quin país aconseguirem en el moment d’assolir la Catalunya Estat, i els beneficis que això comportarà per a tothom. Com ens convertirem, per mèrits propis, en un país capdavanter de la Unió Europea”.
Per aquesta raó “cal donar a conèixer a tota la ciutadania la realitat del que suposa ser una autonomia dins de l’Estat espanyol, perquè ens aboca a un empobriment a nivell econòmic, social, històric, cultural i identitari”.
Per a poder dur a terme aquesta missió, diuen des de l’organització independentista, calen recursos econòmics amb els quals endegar campanyes d’impacte als diferents mitjans de comunicació per tal de fer arribar les dades i el missatge al màxim de persones, i que tothom pugui valorar la millor decisió que ha de prendre per al seu país i la seva gent.