ECONOMIA
- Les Borges Blanques

El premi del concurs de cartell convocat per la Cooperativa Sant Isidre de les Borges viatja fins a Barcelona

Foto d'arxiu de la inauguració de la nova seu de l'entitat al març de 2010

El barceloní Víctor Contreras, de 24 anys, ha estat el guanyador del concurs de cartells del centenari que la Cooperativa Sant Isidre de les Borges Blanques va convocar el passat mes d’octubre. L’acte de lliurament del premi, que està dotat amb 500 euros, tindrà lloc demà divendres, 9 de març a les 19.00 hores, a la sala d’actes de la Cooperativa Sant Isidre.

La convocatòria del premi estava oberta a tothom que hi volgués participar. Segons les bases que es van establir, la temàtica del disseny del cartell havia d’estar relacionada amb la cooperativa i amb el conjunt d’activitats que s’hi desenvolupen, tot destacant especialment la celebració del centenari. Cada artista podia presentar un màxim de tres obres amb l’única condició que fossin inèdites i originals, i que anessin acompanyades d’un text introductori on l’autor expliqués la temàtica, la tècnica i l’eix central de la seua obra.

Les bases del concurs es van enviar a escoles d’art i disseny de Catalunya, Instituts d’Ensenyament Secundari, Centres d’estudi on impartien diferents graus relacionats amb l’art, el disseny i la fotografia, la Universitat de Lleida, Biblioteques universitàries, municipals i comarcals, Revistes especialitzades en el món cooperatiu (com ara Cooperació catalana, Punt Coop., Actualitat...), Cercle de Belles Arts de Lleida, etc.

En total, es van presentar al concurs nou obres de vuit artistes diferents provinents d’arreu del territori català (Almacelles, Barcelona, Bellpuig, Blanes, l’Espluga Calba, les Borges Blanques, Lleida i Ponts), totes elles de gran qualitat, fet que, segons asseguren els seus organitzadors, va dificultar al jurat l’elecció de l’obra guanyadora.

És el primer dels actes que s'aniran celebrant al llarg de 2012 per commemorar el centenari de la cooperativa. L’endemà, 10 de març a l’església parroquial a les 20.00 hores, se celebrarà la missa en honor als socis traspassats durant l'any i també un homenatge als socis fundadors, socis i col·laboradors d'aquests 100 anys d'història.