COMARCA
- Les Borges Blanques

La crisi econòmica, tema central de la Jornada de Juntes de Casals de Gent Gran de les Garrigues

Foto: Comunicació 360º

El Consell Consultiu de la Gent Gran de les Garrigues ha organitzat aquest 7 de març, la XIV Jornada de Juntes de Casals de Gent Gran de les Garrigues, que ha tingut lloc al Pavelló de l’Oli de les Borges Blanques. El tema central de la jornada ha estat com afecta la crisi econòmica a aquest sector de la població des de diferents àmbits com són l’assistencial i l’econòmic.

La jornada, que ha reunit més de 130 padrins en representació de 19 Casals de la Gent Gran de la Comarca de les Garrigues, ha comptat amb la participació d’Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau i professor d’economia aplicada a la Universitat Autònoma de Barcelona, que ha fet una ponència sobre com ens afecta la crisi i, en concret, quines repercusions té aquesta situació econòmica en la gent gran.

El programa ha inclòs una taula rodona per parlar dels efectes de la crisi des de diferents àmbits. Un dels aspectes que s’han tractat és l’assitencial i l’envelliment actiu de la població, a càrrec de Ramon Vilà, president de la Comissió de Benestar Social del Consell Comarcal de les Garrigues, Ramir Bonet, cap del Servei d’Atenció a les Persones, i Joan Saura, Director dels Serveis Territorials del Departament de Benestar social i família a Lleida. Saura ha destacat que “som conscients que en una època de crisi el sector de la vellesa pot ser un dels sectors en els què incideixi amb més força la pobresa i no hem d’oblidar que moltes vegades aquesta pobresa té un rostre molt feminitzat” i ha afegit que “hem d’estar atents perquè la crisi afecti amb la menor virulència possible aquest sector de la població i, si més no, hem de posar al seu abast totes les solucions possibles perquè així sigui”.

L’alcalde de les Borges, ha estat l’encarregat d’encetar la jornada i el president del Consell Comarca, Juli Muro de clausurar-la. Finalment, tots els assistents s’han reunit en un dinar de germanor.