COMARCA, ECONOMIA
- L'Albi

Unes 2.000 persones s'atansen a l'Albi per celebrar la XVII Festa de l'Oli

Unes 2.000 persones van visitar l’Albi aquest 11 de març en motiu de la dissetena edició de la Festa de l’Oli. El bon temps va acompanyar un matí durant el qual es van arribar a vendre uns 8.000 litres d’oli, segons ha xifrat el president de la Cooperativa Agrícola L’Albi SCCL, Josep Cunillera.

La jornada es va iniciar com cada any amb un esmorzar popular a base de torrades amb botifarra, arengades i cansalada virada per degustar l’oli de la cooperativa. A les 10.30 hores va tenir lloc un taller de fer sabó amb oli de cuina reciclats i a les 12.30 hores un sota el títol “Allioli a l’instant”.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va ser l’encarregat d’inaugurar el certamen. En el seu discurs va remarcar que l’agricultura en general i el sector de l’oli en particular no passen per un bon moment. No obstant això, “tenim tots els elements necessaris per fer possible que la producció d’oli es garanteixi més enllà de les condicions climatològiques i del preu”, va dir. Així, va fer una crida al sector a “buscar nous camins per millorar la comercialització dels productes de les comarques de Lleida”.

Finalment, Reñé va manifestar la total disposició de la corporació per ajudar i donar suport als municipis de les comarques lleidatanes i va posar com a exemple el conveni signat entre la Generalitat de Catalunya i les quatre diputacions catalanes per avançar els pagaments que els diferents departaments de la Generalitat de Catalunya acumulen amb els municipis de la demarcació de Lleida. Reñé ha recordat que l’aportació econòmica de la Diputació de Lleida és de 16 milions d’euros i que començarà a fer el pagament d’aquests diners als ajuntaments aquest mateix mes de març.

La jornada va incloure una visita al castell de l’Albi així com una visita guiada a la cooperativa. No hi va faltar, el bon futbol, la clàssica partida de bitlles, l’actuació del grup de grallers ni tampoc el dinar de germanor que va reunir prop de 400 persones.