COMARCA
- Les Borges Blanques

La CUP proposa a l’ajuntament de Les Borges que se sumi a la insubmissió fiscal

La Candidatura d’Unitat Popular ha registrat una proposta de moció per tal de que l’ajuntament de Les Borges ingressi, així que sigui possible, els pagaments efectuats pel municipi corresponents a l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF), i també en cas d'haver-n'hi, els corresponents a l'Impost sobre el Valor Afegit (IVA) a l'Agència Tributària de Catalunya, en comptes d'efectuar-los a l'Agència Tributària Espanyola tal i com s'ha vingut fent fins ara.

Igualment la moció demana que s’habilitin els mecanismes necessaris per tal d’assessorar i donar cobertura a aquells ciutadans i ciutadanes o empreses de Les Borges Blanques que vulguin acollir-se a aquesta pràctica a nivell particular.

L'objectiu de la moció és denunciar un cop més l'espoli fiscal que pateixen els Països Catalans per part de l'Estat espanyol, i organitzar una ofensiva des del món local encaminada a posar fi a aquesta situació. El regidor de la CUP Gerard Cabezuelo ha manifestat que "la situació, a més d'injusta, s'ha convertit en insostenible", i ha fet una crida a les forces polítiques amb representació al ple a sumar-se a la iniciativa que la CUP impulsa i que ja s’ha aprovat en diversos consistoris del país, entre ells la ciutat de Girona.

Així mateix, en el proper ple municipal, el grup municipal de la CUP presenta una altra moció per tal de manifestar el rebuig del consistori a la Reforma Laboral que impulsa el govern central i que suposarà la major i més salvatge retallada de drets en matèria laboral de tot el període postfranquista i en suport dels drets dels treballadors/es i l’ocupació.