COMARCA
- Les Borges Blanques

Formació per a les mestres de llars d’infants, a les Borges

Més d’un centenar de mestres de llars d’infants es van reunir aquest cap de setmana a les Borges per participar en la V Jornada de Llars d’Infants de les Garrigues. La Casa de la Cultura va ser l’escenari d’aquesta trobada que va reunir a ensenyants de 24 pobles, de 6 comarques de la demarcació de Lleida (Garrigues, Noguera, Pla d’Urgell, Segarra, Segrià i Urgell), i 2 de Tarragona (Alt Camp i Conca de Barberà).

El director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, l’alcalde de les Borges, Enric Mir, i la Inspectora d’Ensenyament de les Garrigues, Mari Carmen de Andrés, van presidir l’acte inaugural.

En el seu discurs l’alcalde, Enric Mir, va destacar la importància d’aquesta etapa de formació per als infants, "una etapa educativa que tot i que no és obligatòria, si que esdevé necessària per potenciar i desenvolupar les seues capacitats i per afavorir la seua socialització”.

L’Inspector d’Ensenyament, Enric Queralt, va oferir una ponència sobre el marc normatiu que han de complir les llars d’infants, tant en la seua vessant educativa, com en la lúdica, per al desenvolupament integral de l’infant.

L’activitat forma part del Pla de Formació del Professorat del Servei Educatiu de les Garrigues, destinat als docents, a través del qual se’ls facilita informació i assessorament sobre els diferents projectes educatius.