COMARCA
- Arbeca , Juneda , Les Borges Blanques

La Mancomunitat de Municipis per la Música ja és una realitat

Foto: Comunicació 360º

Els ajuntaments de les Borges, Arbeca i Juneda han signat aquest 27 de març la creació de la Mancomunitat de Municipis per la Música a les Garrigues, entitat que agrupa les escoles de música, de titularitat municipal, d’aquestes tres poblacions. Així, s’aconsegueix una figura jurídica que empari la creació d’una escola de música d’abast comarcal, no com fins ara, que l’Ajuntament de les Borges havia de suplir amb aquesta funció.

La signatura s'ha dut a terme amb la presència dels tres alcaldes. Enric Mir assumirà els dos primers anys de la presidència, mentre que l’alcalde de Juneda, Antoni Villas, n’assumirà la vicepresidència, que també serà rotativa. L’objectiu de l’acord és “centralitzar els serveis de formació musical i, a la vegada, reduir despeses i costos per garantir-ne la viabilitat econòmica”, ha dit Mir. “Després de 10 anys estem molt contents d’aquest acord, amb el qual sortim guanyant tots, les escoles, la canalla i els pares. Cal potenciar la música com una aposta de futur”, ha afegit Antoni Villas. L’alcalde d’Arbeca formarà part de la comissió gestora de la mancomunitat.

D’aquesta manera, l’acord, que s’aplicarà a partir del proper curs escolar, suposa unificar tant el model pedagògic com les tarifes de les escoles. També preveu, per exemple, mancomunar la compra, la reparació i la neteja dels instruments musicals.

La mancomunitat té l’informe favorable del Consell Comarcal i de la Diputació de Lleida. Segons el president de l’ens comarcal, Juli Muro, “amb la constitució de la mancomunitat, a partir del proper curs 2012-2013, les escoles compartiran professorat i els tràmits de gestió i administració de les escoles se centralitzaran en el Consell Comarcal”.

Tal com explica en declaracions a SomGarrigues la directora de l’escola de música, Núria Bresolí, s’aconsegueix una escola comarcal, única també a nivell administratiu i jurídic. “Fa deu anys que treballàvem en un projecte educatiu comú i amb professors que es desplaçaven pels tres pobles, però ens faltava ser una escola legalitzada”.