COMARCA
- Les Borges Blanques

La Sexta s'interessa pel projecte de televisió local per Internet de les Borges

El canal de televisió La Sexta emetrà en els propers dies (no es coneix la data exacta) una peça informativa sobre el nou projecte de televisió local per Internet que posa en marxa ara la capital de les Garrigues. Té previst fer-ho en el seu telenotícies migdia. Un equip d'aquest canal de televisió va visitar el passat dissabte les instal·lacions de la Borrassa Rural Lab (centre municipal de noves tecnologies) per enregistrar la feina que es du a terme per tal de posar en marxa aquesta iniciativa. Això passa per gravar una sessió dels cursos de formació que l'Ajuntament va iniciar el passat 25 d'agost. L'objectiu: formar a entitats i garriguencs que vulguin aprendre llenguatge audiovisual i participar de la nova televisió que porta per nom Fes TV.

Dos grups de 15 persones han començat els cursos a la Borrassa Rural Lab per tal de formar un equip de col·laboradors estable. Es tractaria de fer una televisió participativa, on la vida social del municipi i de la comarca tinguessin l’oportunitat d’explicar en format vídeo, allò que fan, han fet o faran. En paraules de l’alcalde, Miquel Àngel Estradé “seran els ciutadans a títol individual però sobretot col·lectiu, en tant que representants del teixit associatiu i empresarial, els qui confeccionaran bona part de la programació, tot i que l'equip de redacció garantirà la qualitat i el dinamisme de les imatges i vetllarà per tal que els principals esdeveniments tinguin la cobertura convenient”.

Així mateix, s'ha dissenyat una programació que no només ofereixi informació sobre allò que ha succeït al territori sinó sobre tot allò altre que s'esdevingui fora però que l'afecti directament. Les primeres emissions recolliran imatges de la Festa Major de les Borges.