ECONOMIA

Presenten el Museu-Centre d’Interpretació de l’Oli de la Granadella

La façana de la cooperativa.

La cooperativa de la Granadella Agroindustrial Catalana,SCCL acollirà el proper dissabte 21 d’abril, a les 13,15 h. la presentació del projecte Museu-Centre d’Interpretació de l’Oli, el qual formarà part de la xarxa de museus del Sistema Territorial del mNACTEC (Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya).
Durant els darrers dos anys el mNACTEC ha realitzat l’inventari del patrimoni industrial de les Garrigues, i en concret del sector de l’oli, el qual es va presentar a les Borges Blanques el passat 13 d’abril. D’aquest inventari es desprèn que l’equipament oleícola que millor compleix els requisits per formar part de la xarxa territorial del mNACTEC és l’antic molí d’oli de la cooperativa de la Granadella. Aquest molí és l’original i conserva en molt bon estat, el qual data de principis de segle, l’any 1.920, any de fundació de la cooperativa. Aquest serà l’únic equipament del mNACTEC dedicat a l’oli a Catalunya i el primer a ubicar-se al Pla de Lleida dins la seva xarxa territorial. El Museu-Centre d’interpretació de l’Oli s’ubicarà al mateix edifici on actualment hi ha la cooperativa i al costat de l’Agrobotiga, la qual s'inaugurarà aquest dissabte a les 13h pel conseller d’Agricultura, Josep Mª Pelegrí.
D’altra banda, aquest mateix dissabte també es realitzaran els tres tombs, un esmorzar popular, una demostració de llaurar amb cavall i un dinar.
L’endemà, diumenge 22 d’abril, organitzada pel Centre Excursionista Garrigues Altes, se celebrarà la 8ª Marxa de l’Oli en BTT, la qual discorre pels paisatges d’oliveres de les Garrigues.
El mateix diumenge, i coincidint amb la celebració dels actes de la diada de Sant Jordi, a les 14h. es realitzarà la inauguració de la Biblioteca municipal.