COMARCA

Les cinc empreses que opten a l’adjudicació de la ZDP de les Garrigues Històriques superen la primera fase del concurs

Les cinc empreses que van presentar-se al concurs públic per a l’adjudicació de la Zona de Desenvolupament Prioritari (ZDP) Segrià i Ribera d’Ebre (Llardecans, Maials i Almatret, Seròs i Riba-roja) han superat la primera fase del concurs, que consistia en acreditar la suficiència documental. (capacitat legal, tècnica i econòmico-financera per prendre part en el concurs). També ho han fet la resta d’empreses, en total una vintena d’arreu de Catalunya.

Segons informa el Departament d’Economia, aquestes vint empreses han presentat 57 ofertes per cobrir els 769 MW eòlics que són objecte de licitació, i que han de permetre assolir l’objectiu d’arribar als 3.500 MW d’energia eòlica instal·lats l’any 2015 que recull el Pla de l’Energia de Catalunya. Val a dir, que a la zona Segrià i Ribera d’Ebre, que afecta a la nostra comarca, es preveu la instal·lació de 60MW. Pel que fa a la resta de parcs eòlics a la demarcació de Lleida, la Generalitat ha rebut set sol·licituds per a la zona de la Segarra i Conca de Barberà i quatre per L’Anoia i la Segarra.

A partir d’ara, les Comissions de selecció (formades per dos membres del Departament d’Economia i Finances, dos membres del Departament de Medi Ambient i Habitatge, dos membres del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, i dos membres proposats pels consells comarcals corresponents a cadascuna de les 7 ZDP) avaluaran les diferents propostes, que ha de permetre l’adjudicació final, prevista per al mes d’octubre.