COMARCA
- Les Borges Blanques

L’Oficina Jove forma en seguretat alimentària

Fotografia d'arxiu d’un curs de cuina organitzat a la mateixa Oficina Jove. Foto: Ajuntament

L’Oficina Jove de les Borges Blanques enceta aquest dissabte, 28 d’abril, un curs de manipulació d’aliments i seguretat alimentària. Es tracta del primer d’aquest tipus de cursos que s’organitza en aquesta àrea i del que s’han preparat dues sessions, de matí i tarda, degut a la forta demanda.

L’objectiu del curs és formar als professionals que intervenen o participen en alguna part del procés de la cadena alimentària (preparació, fabricació, transformació, elaboració, envasat, emmagatzematge, transport, distribució, manipulació d’aliments). Ensenyar-los quines són les pràctiques més adequades en la manipulació d’aliments, així com els aspectes sobre higiene, contaminació microbiana, desinfecció i neteja, mesures preventives i la preparació culinària dels aliments.

Com explica la regidora de Joventut, Maria Fusté, “estem molt contents. És el primer cop que l’organitzem i per la demanda d’inscrits, 16 en total, hem tingut que programar dos torns”. “A través de l’Oficina Jove, oferim als joves una formació variada per donar-los més opcions per accedir al mercat laboral, sobretot en una situació complicada com la que tenim ara. Volem ensenyar en aquells camps on cada vegada hi ha més demanda. El curs acredita els participants amb un certificat en manipulació d’aliments, que els serà útil a l’hora d’anar a demanar feina”, afegeix.

Les classes es faran al Casal Marino, al carrer Avemaria de les Borges Blanques, en dos torns de matí i de tarda i el preu del curs és de 30 euros. A més s’entregarà un diploma acreditatiu.