COMARCA

Iniciativa a les Garrigues per definir el model de comarca

Després d’anys de no disposar d’un model clar i compartit per al futur de la comarca, i amb un escenari de crisi a tots els nivells, és moment de sumar esforços i dibuixar, entre tots, el camí cap a on ha d’avançar aquesta part del país. Aquest és el diagnòstic que fan unes 40 persones d’una quinzena de municipis de les Garrigues, en la seua majoria vinculades al teixit associatiu, que el proper dissabte 5 de maig presenten, a Cervià, el Fòrum Garrigues, un espai de debat i reflexió sobre el model de comarca.

Segons el manifest fundacional que s’ha fet públic, els impulsors consideren que “cada persona és responsable de casa seva, però també, per acció o per omissió, de la comunitat”. Així, argumenten que les decisions i l’esdevenir dels pobles i de la comarca “és cosa de tots” i advoquen perquè la ciutadania recuperi la paraula i participi en la definició del model que s’ha de seguir, més enllà dels processos electorals de cada quatre anys.

En aquest sentit, Fòrum Garrigues té previst organitzar un seguit de jornades temàtiques al voltant de 5 grans eixos: xarxa de comunicacions i transport públic, economia, territori i medi ambient, cohesió social i política i participació. D’aquestes sessions, que es duran a terme durant un període d’uns dos anys i mitjançant un procés participatiu, n’han de sorgir un seguit de conclusions que conformaran un document base sobre el model de comarca. De moment, la primera jornada serà el dissabte 5 de maig a la sala del cinema de Cervià sobre comunicacions i transport públic.

Precisament per aquesta voluntat inclusiva i la necessitat de consens, des de Fòrum Garrigues es fa una crida al món associatiu, als joves, als regidors i alcaldes i a la societat garriguenca en general, a participar en el procés i aportar la seua visió i experiència.