COMARCA

Borges acull avui la fase final de la VI Gimcana Lingüística de les Garrigues

El Consorci per a la Normalització Lingüística, a través del Servei Comarcal de Català de les Garrigues, organitza avui divendres la VI Gimcana Lingüística, emmarcada dins el XII Pla Comarcal de Dinamització Educativa a les Garrigues, amb la col·laboració del Consell Comarcal de les Garrigues i el Servei Educatiu de les Garrigues. En la final, també hi col·labora l’Ajuntament de les Borges Blanques.

En aquesta Gimcana hi concursen els tres centres de secundària de la comarca: el Col·legi Mare de Déu de Montserrat de les Borges Blanques, l’INS Josep Vallverdú de les Borges Blanques i l’INS L’Olivera de la Granadella. El concurs s’adreça als alumnes de 2n d’ESO i té com a objectiu millorar el coneixement i l’ús de la llengua catalana i el coneixement de la comarca.

El contingut de les preguntes i proves que han hagut de resoldre els alumnes, en una primera fase als centres, era sobre aspectes com toponímia de la comarca, lèxic propi de les Garrigues, qüestions ortogràfiques i sintàctiques a partir de textos d’escriptors de la comarca, recerca de dades sobre l’ús de llengües als instituts i sobre l’ús de la llengua catalana en el sector socioeconòmic, etc.

Avui tindrà lloc la fase final a la sala d’actes de la Casa de la Cultura de les Borges Blanques, en què els equips guanyadors participaran en un concurs en el qual hauran de superar un conjunt de proves de llengua (refranys, frases fetes, jeroglífics, sinònims, ortografia, etc.). Hi assistiran com a públic tots els companys i companyes dels alumnes de 2n d’ESO participants.