COMARCA

La Diputació de Lleida defensa els petits municipis i encarregarà un estudi per avalar la seua viabilitat

Joan Reñé durant la seua visita recent a Sunyer per inaugurar el tanatori. Foto: Diputació

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha reafirmat aquest divendres el compromís de la Corporació de defensar els petits municipis davant de les propostes que apunten mesures d’agrupació d’ens locals en funció del nombre d’habitants, unes mesures que recull el Programa Nacional de Reformes 2012, aprovat pel Consell de Ministres, com també a la proposta de la FEMP, proposta que Reñé ha qualificat de despropòsit per considerar l’eliminació d’ajuntaments de menys de 20.000 habitants, ja que “voldria dir que les comarques de Lleida deixarien de tenir tots els municipis que tenen i només en quedaria un”.

El president de la Diputació ha anunciat que encarregarà un estudi per tal d’avalar la viabilitat d’aquests ens locals. Reñé ha explicat que volen recollir la visió objectiva de diferents experts per tenir un estudi tècnic de la realitat geogràfica i social de les comarques lleidatanes. “Eliminar municipis en cap cas suposa un estalvi econòmic, ja que aquest estalvi econòmic només es produiria si l’eliminació fos de serveis i aquest és un plantejament que no podem acceptar”, ha explicat Reñé.

El president de la Diputació de Lleida ha afirmat que en aquesta complicada situació econòmica cal treballar també per oferir als ciutadans els serveis més eficients i sense duplicitats, ja que “no es pot entendre que un mateix servei pugui arribar a un ciutadà d’un municipi petit o gran a través de diverses administracions”.

Finalment, Reñe ha afegit que “a la vida hi ha poques coses importants que les persones podem decidir, però una d’elles és que podem decidir a quina comunitat volem pertànyer, així que si un ciutadà vol pertànyer a un municipi de menys de 1.000 habitants té el dret de poder-ho fer”.