ECONOMIA

Bona campanya d’ametlla

Previsions segons la FCAC

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) preveu una bona campanya d’ametlla, que se situaria en unes 4.422 tones d’ametlla gra. Aquest volum representa un increment del 1,3% respecte la collita de l’any passat i un 11,2% superior a la mitjana dels últims 5 anys.
Per al cap de branca de Fruita Seca de la FCAC, Roger Palau, “aquest hivern ha estat molt sec però durant la primavera hi ha hagut diversos episodis de precipitacions. Aquest fet, unit amb l’absència de gelades, expliquen que ens trobem amb una bona campanya a nivell global, similar a la de l’any passat. El rendiment per hectàrea se situa en uns 106 kg per hectàrea d’ametlla en gra com a mitjana”.
A Lleida, l’increment seria del 10%, passant de les 1.895 tones de l’any passat a les 2.084 d’enguany. A Tarragona, en contrapartida, es preveu una disminució del 5,3% de la collita: es passaria de les 2.469 tones de la passada campanya a les 2.338 tones d’aquesta collita.
El manteniment de la producció a Catalunya contrasta amb la tendència general a nivell espanyol, on s’estima un augment important, amb una producció d’unes 51.322 tones d’ametlla gra. L’increment seria d’un 13,4% vers la passada campanya, quan la collita es va situar en 45.259 tones i un 27,4% superior a la mitjana dels darrers cinc anys.