COMARCA
- Juneda

Prop de 90 participants al concurs de cassoles de Juneda

Foto: Diputació de Lleida

Més de 1.500 persones s'han reunit aquest diumenge al parc de la Banqueta per celebrar la 34a edició del Concurs de Cassoles de Tros, un esdeveniment gastronòmic molt arrelat al municipi i que enguany portava l’eslògan Fem-la gran. Segons dades facilitades per la l'Ajuntament de Juneda, organitzador del concurs, en la present edició s’han donat cita prop de 110 cassoles, de les quals 88 han participat al concurs.

L’acte ha comptat amb la presència de les autoritats locals i comarcals amb l'alcalde Antoni Villas al capdavant, qui ha destacat “l'extraordinària participació de junedencs i junedenques que, com cada any, han fet possible aquesta festa gastronòmica”. A més, l'acte ha comptat amb l'assistència del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, que ha estat rebut per l'alcalde i els regidors a l'Ajuntament, on ha signat al Llibre d'Honor.

Guanyadors

El jurat d’aquesta edició, encarregat de valorar les cassoles, ha estat format per Gregori Canalias, president de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, Dolors Mateu, cuinera i autora del Bloc de la Dolors, Óscar Ruiz, xef del Restaurant Brasa d’Or, Jesús Querol, forner artesà del forn Pa Ronyó, i Conxita Beà, cuinera de la localitat. Els membres del jurat han valorat les cassoles per la seva presentació i, sobretot, pel gust, parant especial atenció als ingredients emprats a cadascuna. El primer premi ha estat per la colla d’Antoni Graus, el segon per la Colla de Juncosa. i el tercer premi per la Colla Poti-Poti. A més, de l’organització destaquen que s’han servit 170 racions de degustació, 80 més que l’any anterior.

Com cada any, la Banqueta de la 4a Sèquia dels Canals d’Urgell ha estat l'eix central de totes les activitats previstes durant el dia. Com a novetat d'enguany, l’ajuntament ha organitzat la 1a Trobada de Vehicles Clàssics de Juneda que han estat exposats al públic i han fet un recorregut pels carrers de la localitat. A més, s'ha instal·lat un parc infantil per als més petits i les piscines han obert les seves portes perquè els veïns es poguessin refrescar.