COMARCA
- Les Borges Blanques

Nou aparell d’ecografies al CAP de les Borges Blanques

Al CAP de les Borges Blanques es podran fer ecografies a partir del mes de setembre, ja que el centre comptarà amb un ecògraf, segons ha anunciat l’Institut Català de la Salut (ICS).
La mesura evitarà que molts usuaris hagin de desplaçar-se a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV) o a l’Hospital Santa Maria per fer-se una ecografia i reduirà les llistes d’espera per a aquesta prova, que pot arribar als quatre mesos.
Ara, Salut instal·la els ecògrafs a les Borges i en altres set CAP de la Demarcació de Lleida i completa la formació dels facultatius que s’encarregaran del seu funcionament.
En aquest sentit, cada ambulatori té entre dos i tres metges que han rebut formació per utilitzar-los de manera asequada.
No obstant això, durant les primeres setmanes estaran tutelats per un especialista en radiologia fins que adquireixin facilitat en la pràctica d’aquestes proves. Això sí, els equips mèdics dels ambulatoris on s’instal·laran els nous aparells hauran de reorganitzar la seua activitat perquè els facultatius que han rebut la formació puguin practicar les ecografies durant la seua jornada (vegeu SomGarrigues, núm. 320).