COMARCA
- Juneda

Juneda es queda sense cigonyes

La grua que es va desmuntar encara amb les cigonyes

Per ordre judicial, el passat divendres, 8 de juny, es va procedir a la retirada de la grua que hi havia instal·lada en un bloc del carrer Prat de la Riba, prop de la Pista Parc Alegria del municipi de Juneda. I justament en aquesta grua hi havia l'únic niu de cigonyes del poble. En aquesta actuació, els pollets van ser capturats i traslladats al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Vallcalent a Lleida.
Conscients de la problemàtica d’aquesta grua, l’Associació la Banqueta de Juneda “fa molt temps” que van proposar “la instal·lació d'una torre-niu” a la zona verda de la nova urbanització del Porvenir, prop de la variant de la carretera de Torregrossa. URGESNEDA, empresa promotora d'aquesta urbanització, “va proporcionar la passada tardor una antiga torre elèctrica apta per a ser adequada com a torre-niu i es va oferir per fer muntar-la”. L’Ajuntament va demanar el permís a la Direcció General de Carreteres. Tanmateix, el retard en l’autorització, ha suposat que aquesta torre no estès a punt i les cigonyes no tinguessin un lloc alternatiu on fer niu a Juneda.
Finalment, des del grup de l’ajuntament Junts x Juneda han criticat que l’ajuntament de Juneda no demanés una pròrroga al jutjat per fer efectiva la retirada de la grua. Des del mateix grup van criticar que l’ajuntament no els informés d’aquesta actuació ja que “ s'hagués pogut esperar que la família de cigonyes hagués esquerat la pollada, a ningú li agrada que li raptin els fills, als animals tampoc, per salvatges que siguin. De vegades també la lògica s'ha de fer prevaldre en aquestes actuacions”.