COMARCA

Benestar Social destina 11,9 milions al finançament dels serveis socials dels Consells Comarcals

L'acord s'ha rubricat a la seu de la delegació del Govern a Lleida

El Consell Comarcal de les Garrigues és un dels ensos que es beneficiarà dels contractes programes 2012-2015 de Benestar i Família que el departament ha signat amb les diferents administracions de la Plana de Ponent per un import total d’11,9 milions d’euros. Aquest acord garanteix estabilitat als ens locals i comarcals i segueix una línia de continuïtat. El contracte programa consolida i reforça el treball conjunt entre Administracions per a seguir aprofundint en aquesta línia de col·laboració per donar la millor atenció possible a la ciutadania.

Segons el conseller, Josep Lluis Cleries, “el contracte programa és l’instrument més adequat per fixar la relació entre el Departament i els ens locals i comarcals. A través d’aquesta fórmula els ajuntaments, els consorcis i els consells comarcals reben el finançament que els hi correspon de la Generalitat i ho fan segons uns sistema de transferència en els condicions fixades per la llei, no en un marc de subvenció com es feia anteriorment i, això els ofereix més estabilitat”.

Benestar Social i Família destinarà aquest any 182,4 milions d’euros al finançament dels serveis socials bàsics, programes de benestar social i polítiques d’igualtat que presten els ens locals i comarcals al conjunt de Catalunya.