CULTURA
- Juneda

La Massa Coral Cantaires de Juneda, al Palau de la Música

La Federació de Cors de Clavé de Catalunya va celebrar ahir diumenge, 24 de juny, la 1a Mostra de Cors d’Homes al Palau de la Música Catalana en la què hi va participar la Massa Coral Cantaires de Juneda.

Les corals van interpretar un ventall de compositors, eminentment catalans, que des de diferents èpoques han fornit el repertori musical del nostra país: Josep Anselm Clavé, Josep Ventura, Enric Morera i Lluís Millet. En el camp de la sardana, Vicenç Bou i Geli. També es van sentir peces de Josep Voltas Viñas, Ramon Carreras, Joan Muntaner, Joan Figueras, Enric Roca i Ambroise Thomas.

La Massa Coral Cantaires de Juneda es va fundar l’any 1927. És un cor de veus d’home i actualment la formen 36 cantaires sota la direcció del mestre Josep Rosinach i Boronat. El repertori que ofereix és ampli i variat: sardanes, havaneres, cançó tradicional catalana i les pròpies composicions claverianes. Actua en formació de concert i a les típiques Caramelles de Pasqua amb els seus tradicional “popurris”.

Ha ofert actuacions a Madrid, País Basc, València, A Corunya, Catalunya Nord, Illes Balears, així com a molt indrets del nostre territori català. Cal remarcar que actualment és l’únic cor de veus masculines de les Terres de Ponent i que ha estat distingida amb el títol de Garriguencs de l’Any pel Consell Comarcal de les Garrigues, per la conservació i difusió del cant coral català.