CULTURA
- Juneda

Els Cantaires participen a la I Mostra de Cors d'Homes de Catalunya al Palau de la Música

Foto: Dolors Lorca

La Federació de Cors de Clavé ha participat a la I Mostra de Cors d’Homes al Palau de la Música Catalana, un esdeveniment musical de primer ordre que va comptar, entre altres, amb la participació de la massa coral Els Cantaires de Juneda, membre actiu de la federació.

Es van interpretar un ventall de compositors, eminentment catalans. Els Cantaires de Juneda van triar Jovenívola, de Lluís Millet (1867-1941), i a petició de la Direcció del Palau de la Musica, l’altra peça fou Els xiquets de Valls, de Josep Anselm Clavé (1824-1874), cançó emblemàtica d’en Clavé, de difícil interpretació i amb una durada de prop d’onze minuts, que mai abans havia estat cantada al Palau. Cal dir que avui dia tan sols Els Cantaires la tenen dintre del seu repertori.

Prop de 300 junedencs van acompanyar Els Cantaires en aquesta festa del cant coral el passat 24 de juny. Quatre autocars i molts cotxes particulars van fer el viatge fins a Barcelona. “Va ser una vetllada molt bonica i emotiva. Podem dir amb orgull i satisfacció que vam deixar el llistó ponentí molt alt, guiats amb una direcció molt acurada per part del nostre director, Josep Rosinach i Boronat. Les dues peces ens van quedar de lo millor que hem cantat últimament, sigui per l’acústica meravellosa del Palau com per l’ambient que es respirava, ens va sortir una actuació brodada. Ho recordarem tota la vida”, va manifestar el president dels Cantaires, Josep Giné.

Els Cantaires de Juneda és actualment l’únic cor de veus masculines de les Terres de Ponent. Fou fundat l’any 1927.