COMARCA
- Les Borges Blanques

Unes 300 persones a l’acte informatiu de l’ANC

Foto: ANC-Garrigues

Dins els actes de la Marxa cap a la Independència organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), que durant tot l’estiu es celebren arreu del país i que conclouran en la gran manifestació unitària del dia 11 de setembre a Barcelona, el passat 13 de juliol a les Borges Blanques va tenir lloc un acte informatiu amb la participació de l’alcalde de Vic i president de l’Associació de Municipis per la Independència, Josep Maria Vila d’Abadal; el periodista Ferran Casas; l’advocat, historiador i membre de la Comissió de la Dignitat, Josep Cruanyes; el regidor de Berga i músic, Francesc Ribera “Titot” i l’alcalde de les Borges, Enric Mir.

L’acte organitzat per l’Assemblea Territorial de les Garrigues i Garrigues històriques es va celebrar a l’aire lliure, a la plaça d’entrada al pavelló de l’oli de la capital de les Garrigues, amb l’assistència d’unes 300 persones.

“Hem estat resistint durant 30 anys de democràcia, hem de passar a l’acció” va dir Josep Maria Vila d’Abadal. “No hi ha més solució que l’estat propi” va afegir. Per la seua part, Francesc Ribera va parlar d’una bona notícia. “Tinc una bona notícia: els grans de raïm del cava que destaparem el dia de la independència ja han estat collits, aixafats i reposen sota terra esperant el moment".

L’11 d’agost es farà un acte a Tarrés amb l’assistència d’Albert Turull (filòleg, ex-director de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i membre del Secretariat de l’ANC) i Carles Mora (ex-alcalde d’Arenys on es va fer la primera consulta per la Independència i vinculat amb Tarrés).

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC), és un moviment de base impulsat per la societat civil constituït formalment el 10 de març de 2012. Unitari, transversal i democràtic, amb l’objectiu de conscienciar i mobilitzar la majoria de la població de Catalunya, siguin quins siguin l’origen o ideologia, per aconseguir de forma pacifica les condicions socials, polítiques, lingüístiques i culturals necessàries per la constitució d’un estat català propi.