COMARCA

Perill moderat d’incendi a tota la banda sud de la comarca

El departament d’Agricultura de la Generalitat publica avui dijous el mapa de risc d’incendis, el qual augmenta el risc d’incendi a tot el país i, en l’aspecte més local, a la meitat sud de les Garrigues. Aquest increment es deu a l’arribada d’una nova glopada d’aire càlid procedent del nord d’Àfrica que dispararà les temperatures per sobre dels 35 graus durant les hores centrals del dia.
Vist el perill real d'incendis que hi ha aquest estiu, molts pagesos han decidit complir amb les recomanacions de la Generalitat i avançar la feina de llaurar els camps i treure'n els rostolls, com a mesura de prevenció. És una feina que tard o d'hora han de fer els pagesos que volen tornar a sembrar, però que sovint deixen per més endavant.
Aquesta temporada, però, segueixen les recomanacions que fan des del Departament d'Agricultura els agents rurals i també els voluntaris de les àrees de Defensa Vegetal als pagesos. L'objectiu d'aquesta mesura és prevenir possibles incendis forestals i facilitar l'extinció dels que hi pugui haver.
El problema dels casos d'incendi és que si hi ha finques abandonades situades a tocar del bosc, el foc avançaria ràpidament per l'herba seca i en dificultaria l'extinció, per això amb la col·laboració de tots els pagesos amb aquesta sega preventiva ajudarà a disminuir els mals que poden causar els incendis.