COMARCA
- Les Borges Blanques

El ple aprova l’inici d’expedient de contractació del projecte executiu del nou Centre de Tecnificació del Tennis de Taula

Estat actual del carrer Santiago Rusiñol. Foto: Ajuntament

El ple ordinari de l’Ajuntament de les Borges Blanques va donar llum verda el 26 de juliol a la aprovació inicial i a l’inici d’expedient de contractació del projecte executiu del nou Centre de Tecnificació del Tennis de Taula. El projecte tindrà un cost de 675.000 euros, que estarà finançat en 425.000 euros, per part del Consell Català de l’Esport, en 150.000 euros per la Diputació de Lleida i en 100.000 euros per la Secretaría General para el Deporte. Està previst que ocupi una superfície de 1.200 metres quadrats i 700 d’espai de joc. Aquest acord va rebre 11 vots a favor i un en contra, de l’independent Francesc Macià qui en el decurs del ple va reiterar el seu suport al projecte però no a la ubicació on s’ha de construir-hi. L’alcalde de les Borges, Enric Mir, va recordar que la previsió és licitar el projecte el proper mes de setembre.

Renovació del clavegueram

El ple va aprovar també la renovació del clavegueram dels carrers Santiago Rusiñol, Comerç, Catalunya i Est. L’obra té un pressupost de 650.268’48 euros i està finançada gairebé en la seua totalitat pels plans FEDER i pel PUOSC.

D’aquesta manera es posarà fi a un dels problemes més greus que, històricament, pateixen els habitatges del municipi: les contínues filtracions, inundacions, males olors, esquerdes i taques d’humitat, especialment en aquells dies d’intensa pluja.

Adhesió a la Ruta del Vi

D’altra banda, els 12 regidors borgencs van aprovar per unanimitat l’adhesió del municipi a l’Associació de la Ruta del Vi, per promocionar els espais turístics de les Borges, els vins dels cellers de la comarca i ajudar a revitalitzar l’economia local.