CULTURA
- Juneda

Juneda acull el tercer concert de Les Garrigues Guitar Festival

Concert del Duo Ribera-Sàbat a les Borges el passat 27 de juliol

L’Església parroquial de Juneda acollirà demà, 17 d’agost a les 22.00 hores, el tercer concert de Les Garrigues Guitar Festival Memorial Emili Pujol. Serà un concert de guitarra a cura del guitarrista junedenc Jaume Torrent.

Aquest festival, promogut per l’Institut d’Estudis Ilerdencs i el Consell Comarcal de les Garrigues, va ser creat com un projecte que el guitarrista i musicòleg granadellenc Emili Pujol va idear a la dècada dels 70, impulsant, com a expressió cultural, la música culta a la seua terra natal. Enguany, per commemorar el 125è aniversari del naixement de l’insigne mestre, el festival vol aproximar les expressions i les iniciatives culturals a les poblacions garriguenques. Alhora, vol ser un punt de trobada de música instrumental de corda pinçada, viola de mà i llaüt, propagant el treball musicològic de l’artista al llarg de la seua vida.

Properes actuacions
El proper 25 d’agost tindrà lloc al Centre Cívic de la Granadella el I Simposium Emili Pujol i es projectarà el documental biogràfic Mestre de vida, realitzat per la documentalista Maria Ribera. L’endemà, dia 26, Eulogio Dávalos oferirà un concert en homenatge seu.

Lúltima parada d’aquest festival arribarà el 10 de setembre. Serà a l’Església Sant Jaume d’Arbeca amb el duo de guitarres Codina-Mangado.